Kumaha botol kaca didamel?

Proses produksi botol kaca utamina ngawengku:

① Bahan atah pre-processing. Numpes bahan baku bulk (pasir quartz, soda abu, batu kapur, feldspar, sareng sajabana) pikeun garing bahan baku beueus, sareng miceun bahan baku anu ngandung beusi pikeun mastikeun kualitas gelas.

② Persiapan bahan tumpak.

③ lebur Bahan bakul gelas dipanaskeun dina hawa luhur (1550 ~ 1600 derajat) dina kiln kolam renang atanapi hawu pikeun ngajantenkeun bentuk seragam, non-gelembung, sareng gelas cair anu nyumponan syarat-syarat cetakan.

④Forming. Simpen gelas cair kana kapang supados ngadamel gelas produk tina bentuk anu diperyogikeun, sapertos piring datar sareng sagala rupa alat.

⑤ Peranasan panas. Ngalangkungan, ngahirup sareng prosés sanés, setrés, pisah pisah atanapi kristalisasi di jero gelas ngaleungitkeun atanapi dibangkitkeun, sareng kaayaan struktural gelas dirobih.

二, bédana antara gelas tapis sareng gelas tahan panas

1. Béda

Kaca tempered loba dipaké dina konstruksi, hiasan, industri manufaktur mobil (panto, windows, témbok langsing, hiasan interior, jsb), industri manufaktur perabotan (padanan perabotan, jsb), industri manufaktur alat rumah (TV set, oven, hawa kondisioner, kulkas na produk sanés).

Gelas tahan panas utamana dianggo dina industri kabutuhan sapopoé (wadah gelas anu tahan panas, méja gelas tahan panas, jsb), sareng industri médis (kalolobaan dianggo dina ampoule médis sareng beakers ékspérimén).

2. Balukar suhu béda

Gelas tahan panas nyaéta jinis gelas tahan résistansi anu kuat (tiasa tahan penyejukan gancang sareng parobahan suhu gancang sareng koefisien ékspansi terma), sareng nganggo suhu tinggi (suhu galur tinggi sareng suhu ngalunas), janten dina oven sareng oven microwave , bahkan upami suhu dumadak Hungkul tiasa dianggo aman nalika dirobih.

Parobihan samentawis kaca tempered dina oven microwave tiasa nyababkeun retakan. Dina prosés ngadamel gelas, kusabab "nikel sulfida" dina jero, gelas bakal dilegakeun waktos sareng parobahan suhu, sareng kamungkinan aya ledakan diri. Teu tiasa dianggo sama sekali.

3. Bedana padika nyusahkeun

Nalika gelas tahan panasna rusak, éta bakal dirétak sareng moal kasebar. Gelas tahan panas henteu gaduh résiko anu ngabeledug diri kusabab nikel sulfida, sabab gelas anu tahan panas lalaunan cools, sareng teu aya tanaga pikeun kondensasi dina gelas, janten rusak henteu bakal ngapung.

Nalika gelas rusak, éta bakal rengat sareng mabur. Salila prosés tempering, gelas tempered ngabentuk kaméséran sareng énergi kondensasi, sahingga nalika rusak atanapi ngabeledug, tanaga kondénsilna bakal dileupaskeun, ngabentuk popotongan kasebar, sareng dina waktos anu sanés.


Waktu pos: Apr-29-2020